Családbarát gyermekhotel, Zamárdi

A tervezett szálloda két fő egységre oszlik, egy tömbösített hotelre, és önálló, különálló villákra és apartmanházakra. Az egyes épületeket egy mesterséges lagúna választja el egymástól, amely egyben össze is fűzi az egységeket.

A tömbösített hotel telken belüli helyét, tömegformálását és funkcionális alapképletét elsősorban a balatoni panoráma és közvetlen vízkapcsolat határozza meg. Az ívesen, organikusan kanyargó épület egyik oldala végig tóparti, míg a másik oldala a mesterséges lagúna partjára néz. A lagúna utca felőli oldalán csoportokban sorakoznak a villák, fedett sportolási lehetőségeknek helyet adó kisebb épületek és egy elszeparált csendes, kisebb alapterületű felnőtt spa és szépségszalon, míg a főút mellett helyezkednek el az apartmanházak.

A hotel földszintjén a lobby által elszeparált wellness és éttermek, központi nagy gyerekjátszók és egy üvegkupolás kisebb gyerekjátszó található. A hotel gyerekbarát koncepcióját olyan jelek érzékeltetik, mint a lobby bárhoz kapcsolódó kalózhajó, vagy a lagúna mentén, a az éttermek részlegénél sorakozó kisebb hajók (büfé, fagyizó és vitamin bár funkciókkal). A wellnessrészleg közvetlenül a lobby recepciónál nyílik, nagyon közel a főbejárathoz, hogy ne csak a szálloda vendégek érhessék el könnyen.

A központi épület kertkapcsolatos földszintjén sorakoznak a gyerekek minden igényét kielégítő játszóházak, foglalkoztatók, mini mozi, óvoda, bölcsőde, gyerekműhelyek. A gyerekvilág központi része egy átriumos, többszintes, egy-légterű terület, ahol a tetőteraszos, körpanorámás Sky Bárból indulnak lefelé a csúszdák, mászófalak.

A hotelépület külső megjelenésében követi a 21. századi trendeket, jellemzői a letisztult formavilág, lendületes vonalvezetés és az igényes, minőségi anyaghasználat. A színes homlokzati megjelenés már utal a szálloda tematikájára, gyermekbarát kialakítására, de a homlokzaton nem kívánunk mesefigurákat, illetve más képeket szerepeltetni.

A tervezés során törekedtünk az energiatudatos kialakításra. A tetőkön napkollektorok helyezhetők el. A lapostetők jelentős része zöldtető, ami az esztétikus megjelenésen kívül, környezettudatos és javítja az épület hőszigetelő képességét is.

Projekt adatok

 • Név

  • Családbarát gyermekhotel, Zamárdi
 • Projekt kezdete

  • 2009
 • Helyszín

  • Zamárdi, Magyarország
 • Funkció

  • Középület
Vissza a tetejére