Munkamódszerünk

Integrált Tervezési Folyamat (IDP)

Az Integrált Tervezési Munkafolyamat (Integrated Design Process, IDP) az építési projekt folyamatának teljes, multidiszciplináris feldolgozását jelenti, amely a projekt teljes időtartama során integrálja a szereplőket, rendszereket és tevékenységeket, kihasználva a közös tudás szinergiáját. Annak köszönhetően minden résztvevő a kezdeti szakasztól részese a folyamatnak, így a projekt eredménye optimalizálható, hatékonysága maximalizálható az előkészítés, a tervezés, a kivitelezés és az üzemeltetés minden szakaszában. Az IDP megközelítésmód alkalmazásával csökkenthetők a későbbi működési és fenntartási költségek, hatékonysága pedig a kutatások szerint jóval nagyobb, mint a későbbi szakaszban történő tőkeberuházás.

Parametrikus tervezés 

A tervezés gyakorlatát forradalmian megváltoztató parametrikus tervezés a számok és a geometria kapcsolatán alapul. Lényege, hogy a paraméterek megváltoztatásával a teljes geometriát megváltoztathatjuk, ezzel pedig megvizsgálhatjuk a lehetséges formai és működési variációkat. A módszer segítségével már a tervezési fázisban a lehetséges megoldások széles skálája elemezhető és értékelhető, aminek eredménye az optimális megoldás megtalálása.

Building Information Modeling (BIM) 

A BIM* (Building Information Modeling / Épület Információs Modellezés) az épület elemeinek és az azokhoz köthető előkészítéssel, tervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos adatok, 3D megjelenítésre is alkalmas egységes adatbázisa, és annak kialakításának szabályozott többdimenziós folyamata. A BIM alapú tervezés amellett, hogy kielégíti a kor építészeti projektjeinek minőségi elvárásait, és a megrendelőt is hozzásegíti a leghatékonyabb (idő), leggazdaságosabb (költség) és legmegbízhatóbb (előre tervezhetőség) megoldás megtalálásához. A módszert többek között a beruházás menedzselési, tervezési, kivitelezési, illetve és az üzemeltetési folyamatok során alkalmazzuk.

Vissza a tetejére