Nagyszabású építkezések formálják át Kelenföldet. A Paulinyi-Reith & Partners tervei alapján épülő Budapest ONE különleges, hullámos formavilágával egyszerre kelt dinamikus és harmonikus látványt, míg a vasút túloldalán épülő, szintén a P-RP tervezte Etele Plaza egész Újbuda kereskedelmi- és szórakoztató-iparának kiemelkedően fontos láncszemeként épül. A környék fejlődését tovább növelheti a dél-budai “szuperkórház”, illetve egy multimodális eszközváltó csomópont tervezett megvalósítása.

A kelenföldi pályaudvar és környéke a 2014-ben elkészült felújítási munkák óta folyamatosan fejlődik, melyben a 4-es metró végállomása is kiemelt szerepet játszik. Kelenföld egy nagyszabású városfejlesztési folyamaton megy keresztül, melynek részeként több jelentős beruházás is zajlik. A Paulinyi-Reith & Partners által a területre tervezett épületek bár nagyban eltérnek egymástól, ki is egészítik egymást.

A vasút két oldalán megvalósuló két épület funkcióiban kiegészíti egymást. Az Etele Plaza a környék lakói mellett a Budapest ONE mintegy 6.000-10.000 dolgozója számára biztosít majd kikapcsolódási, vásárlási, étkezési és egyéb szolgáltatási hátteret, illetve válhat Budapest nyugati szolgáltatási kapujává mind a vasúton, mind pedig a közúton érkezők számra.

A fenti fejlesztésekről írták:

.

Linkek