A Futureal fejlesztésében megvalósult Etele Plaza kapta az Austrotherm Energiahatékonysági Különdíját a Média Építészeti Díja díjátadó gáláján. Hazánk első okosplázájának tervezésekor kiemelt figyelmet kapott a fenntarthatóság és a minőségi közösségi terek kialakítása, amelyek a korábbi generációs plázáknál sokkal több természetes fényt kapnak és nagyobb zöldfelület áll a látogatók rendelkezésére.

A környezetbarát működésű Etele Plazában közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák várják a nagyközönséget. Az épület legnagyobb közösségi teréhez, az éttermek fogyasztó teréhez kapcsolódó terasz a belső térbe kapcsolja a kint elhelyezkedő teljes értékű, valódi tetőkertet, és a mögötte elterülő, Etele út menti park lombkoronáit. Az osztott terek, a természetes fény és az élő növények jelenléte miatt változatos és barátságos térsor élményét nyújtja az épület a látogatóknak, így akár üzleti és baráti találkozóknak is ideális helyszíne lehet a pláza.

A tervezés során prioritás volt az energiatudatosság, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is. Az épület akadálymentes a mozgássérültek, a vakok és látássérültek számára is, valamint a teljes komplexum érintésmentesen használható.

Gratulálunk a projekten dolgozó minden kollégánknak és partnerünknek!