A Paulinyi-Reith & Partners tervei alapján, a Skanska kivitelezésében épülő Nordic Light Trio munkatereiben kiemelt figyelmet fordítottunk az iroda leendő dolgozóinak egészségére és kényelmére, ezért szerepel a LEED minősítés mellett kitűzött célként a WELL minősítés megszerzése is. A projektet még kiemelkedőbbé teszi az, hogy a fejlesztő, építő és tervező csapatok együtt dolgoznak az IPD (Integrated Project Delivery) módszere alapján.

A WELL Building Standard egy olyan nemzetközi épületminősítési rendszer, amely az épületek emberi közérzetre és egészségre gyakorolt hatására összpontosít. Hét szempont – a természetes fény, a levegő ellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a testmozgás, szellemi frissesség és kényelem – alapján értékeli, hogy mit biztosít a munkahelyi környezet az ott dolgozók számára.

A munkahelyi jóllét állt a Skanska által szervezett Egészség- és Munkavédelmi Hét középpontjában is, amely során a fizikai és mentális egészség életminőségre gyakorolt hatására hívták fel a figyelmet.

További részletek az Octogon oldalán.