A budapesti Lipótváros szívében található, Nádor utca 21. szám alatti műemlék épület felújításában a Paulinyi & Partners szakemberei is részt vesznek. Az 1910-15 között épült irodaház jelenleg az OTP Bank Nyrt. székháza. A felújítás során a fejlesztés célja az épület műszaki állapotának és színvonalának emelése, műemléki restaurálása, továbbá az irodaház használhatóságának maximalizálása.

Az épület belsőépítészeti megújítása során arra törekedtek a tervezők, hogy egy agilis, fiatalos, kötetlen munkakörnyezetet jöjjön létre az épület adottságainak és karakteres műemléki elemeinek megtartása mellett. Továbbá fenntartható, energiatakarékos gépészettel és a mai kor szerinti elektromos rendszerekkel látják el az irodaházat, valamint a ház közlekedési rendszerét is fejlesztik, biztosítva a teljeskörű, akadálymentes elérést.

A tervezők három, egymással összhangban lévő, mégis különálló súlyponti területet határoztak meg. A tervek alapján a belső udvar egy tágas, természetes fényben úszó, központi rendezvények magtartására is alkalmas, modern térré alakul át. Ennek érdekében elbontják a függőfolyosókat és a földszinti toldalékrészeket, nagyméretű üvegdobozokat helyeznek a belső homlokzatra, valamint az udvart üvegtetővel fedik le.

Az épület általános szintjeinek, irodatereinek funkcionális megújítása során nagyobb légterű, átjárható, az emberi interakciót lehetővé tevő tereket alakítanak ki. Az utcafrontra a műemléki értékek megtartása mellett nagyrészt üvegfalakkal rendelkező cellás irodák, míg a belső udvar felőli oldalra tárgyalók és pihenő terek kerülnek. A belsőépítészeti kialakításnál több tervezői eszköz tudatos használatával érték el a fiatalos, dinamikus hangulathoz és az épület szellemiségéhez, történetiségéhez harmonikusan illeszkedő dizájn, valamint anyaghasználat közti egyensúlyt. Több helyen az épület múltja és értékei előtt tisztelegve fa geometria alapelemeket terveztek kortárs eszközökkel.