November 7-én lerakták a Kelenföldön épülő Etele Plaza alapkövét. A Futureal-csoport megbízásából a Paulinyi-Reith & Partners által tervezett épület Újbuda kereskedelmi- és szórakoztatóiparának központja lesz.

A kelenföldi pályaudvar szomszédságában épülő, bruttó 137 ezer négyzetméteres bevásárló- és szórakoztató-központ változatos üzlethelyiségekkel, étkezési és kikapcsolódási lehetőségekkel várja majd a környékbelieket és az agglomerációból érkezőket. A P-RP tervei szerint megvalósuló épület a cégcsoport elveihez híven környezettudatos, energiahatékony megoldásokkal rendelkezik majd, melyek alkalmassá teszik az épületet a BREEAM ‘Very Good’ minősítésére. A főváros első okosplázájaként épülő bevásárlóközpontban például a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást és a kiválasztott üzletek vagy szolgáltatások megtalálását egy mobilalkalmazáson keresztül.

Az Etele Plazát október végén rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjjal, az International Property Awards elismerésével jutalmazták, ahol megválasztották a legjobb magyar kereskedelmi projektnek, valamint kiemelt Five Star Award minősítést is kapott, továbbá a szintén a P-RP tervei alapján épülő Budapest ONE Business Parkkal együttesen városfejlesztési kategóriában is díjazták.

A pláza építési munkálatai várhatóan 2020 második felében fejeződnek majd be.

A képre kattintva megtekinthető a galéria.