Felgyorsítja az őrmezői térség központjába tervezett irodakomplexum előkészítő munkáját a Futureal. Az iroda komplexumot a Mérték Építészeti Stúdió Kft. tervezi. Futureal a kapcsolódó bevásárló-és szolgáltató központ bérterületeinek értékesítését a kereslet növekedéséhez igazítja.

Rést lát a Futureal a budapesti irodapiacon és ezért indokoltnak látja, hogy elindítsa régóta tervezett őrmezei beruházását. A vállalat olyan irodaparkot szeretne építeni, amelyik mind a nagy, mind a közepes területigényű cégeket kiszolgálja, esetleg vállalati központnak is megfelel – mondta Tatár Tibor vezérigazgató.

Őrmezőn, az Etele térre tervezett bevásárló-és szolgáltató központhoz, valamint a Kelenföldi pályaudvarnál kialakítandó intermodális közlekedési központhoz szorosan kapcsolódó irodapark több ütemben 80-85 ezer négyzetméternyi bérbe adható irodaterületet kínál majd. A tervezést már megkezdte a MÉRTÉK Építészeti Stúdió tervező iroda, a kivitelezői tendert várhatóan jövő tavasszal írják ki, maga az építkezés legkésőbb egy év múlva indulhat. Mivel több egységre bontják az ütemeket is, nem csupán a talpon maradt néhány nagy fővállalkozó, hanem több közepes vállalat is labdába rúghat a kivitelezés egyes szakaszaiban.

„Jelentős bérlői érdeklődést tapasztalunk, több olyan nagyvállalat is bejelentkezett, amelyik 10 ezer négyzetméternél nagyobb területet szeretne bérelni, ezért az első ütemet 20-25 ezer négyzetméteresre tervezzük. Az első tömb a négyes metró kijáratához közeli telekrészen épül fel” – közölte a cégvezető.

A főváros ezen részén nincs hasonló méretű és adottságú projekt. Ne feledjük, hogy páratlanul jó a csomópont tömegközlekedése, hiszen a metrón kívül, villamosok és távolsági buszok végállomása is lesz ott, az elővárosi vonatok is megállnak. Ráadásul a bevásárlóközpont miatt az összes szükséges szolgáltatás szinte karnyújtásnyira lesz a több ezer irodai alkalmazottnak.

Tatár Tibor érvelése szerint azok a cégek is erősen elgondolkodhatnak az ajánlaton, amelyeknél sok a távolabbi agglomerációból érkező munkatárs. A zökkenőmentes, gyors megközelíthetőség ma már nagyon fontos szempont a cégek irodaválasztásakor, például Érdről vagy Székesfehérvárról is könnyedén és gyorsan bejárhatnak a dolgozók – fűzte hozzá.

A beruházást saját tőkéből kezdik, de arra számítanak, hogy egy vagy két szolgáltató központ-üzemeltető cég vagy más nagyvállalat több ezer négyzetmétert lefoglal, s akkor már hitellel is megtámogathatják a projektet. "Az egész komplexum magas építészeti minőségű ikonikus épületegyüttes lesz, ez is kiemeli az egész beruházást a többi közül, s a komplexum nevéhez méltóan az első számú élménye lesz a Nyugat felől a fővárosba érkezőknek - érvelt a vezérigazgató."

Tatár Tibor kifejezetten jónak mondta a Fővárosi Önkormányzattal kialakult együttműködést és a megkötött településfejlesztési szerződést. Ebben a cég vállalta, hogy átépít néhány kapcsolódó utat, kialakítja a metró Etele téri kijáratához kapcsolódó közterületet és elvégez több tervezési feladatot (p+r parkoló, Etele tér rendezése, intermodális épület), ez kb. 650 millió forintos hozzájárulás a cég részéről.

Az Etele téren mihamarabb szeretnék felépíteni az oda tervezett bevásárló-és szolgáltató központot. Az építési engedély már megvan, jelentős a nagyobb nemzetközi kereskedelmi láncok érdeklődése, többen már szándéknyilatkozatot is tettek. A bérterület konkrét értékesítése viszont csak akkor indul, ha javul a hazai kiskereskedelemben a kereslet. Összesen 44 ezer négyzetméteren alakítanak ki kb. 150 egységet, ezen kívül több mint 1000 parkolót is építenek.

forrás: www.hvg.hu/pr_cikkek/20131030_Indul_a_BUDAPEST_ONE_irodapark

Linkek