Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy múlt héten elhunyt dr. Komjáthy Attila, a Mérték Építészeti Stúdió alapítója.

Komjáthy Attila húsz évig dolgozott az Országos Műemléki Felügyelőségnél tervezőként, műteremvezetőként, majd 1977-1984 között a tervezési osztály vezetője, 1984-1987 között pedig igazgatóhelyettese volt. 1987-ben volt kollégáival és tanítványaival közösen alapította meg a Mérték Építészeti Stúdiót, melynek 2008-ig stúdióvezetője, ügyvezetője volt, majd 2008-tól 2011-ig – tulajdonosi részvényeinek értékesítéséig és ezzel a cég új tulajdonosi körének megalakulásáig – tanácsadóként segítette a munkát.

A Mérték Stúdió a valamikori kisszövetkezetből Komjáthy Attila vezetésével az ország meghatározó tervező irodájává, piacvezető cégévé vált. Számos nagyszabású műemléki helyreállítás fűződik a nevéhez, mint például a Klotild Palota rekonstrukciója, az Ybl Palota felújítása, vagy éppen az Art 'Otel Budapest helyreállítása.

Az Építészfórum hasábjain barátként, kollégaként a teljes cégcsoport nevében búcsúzott tőle Fábián László, a 2018-ban név- és arculatváltáson átesett Mérték Group Zrt. alapító partnere és a brandváltás óta Paulinyi-Reith & Partners-ként működő cégcsoport műszaki igazgatója.