Az idei International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Paulinyi-Reith & Partners által tervezett Pannon Park Biodóm lett Európa legjobb szabadidős épülete, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb és legnagyobb szabású fejlesztése.

A Pannon Park Biodóm projekt az európai megmérettetésen elnyerte kategóriájának európai fődíját, de a korábbi, október 25-i, hazai szintű fordulóban kiemelt, Five Star Winner elismerésben is részesült.

“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen rangos versenyen tudtunk Európa legjobbjává válni. Ez a siker is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, és hogy az általunk követett tervezési alapelvek mint a fenntarthatóság és az innovatív design szemlélet, nemzetközileg is az élvonalba emelik cégcsoportunkat” – mondta Dr. Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója.

A P-RP a tervezéskor olyan építészeti megoldásokra törekedett, amely a látogatói élményt maximalizálja, és a Biodómban élő állatoknak és növényeknek az életükhöz szükséges környezeti feltételeket biztosítja.

“A Pannon Park részeként megvalósuló Biodóm tervezésekor a teljeskörű látogatói élmény megteremtése, a lehető legoptimálisabb és legracionálisabb megépíthetőség és üzemeltethetőség érdekében a legújabb technológiákat és tervezési eszközöket alkalmaztuk” – emelte ki Dr. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató.

A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja feleleveníteni a világ legkorszerűbb állattartó megoldásainak segítségével. A projekt fővállalkozójaként, a Market Építő Zrt. a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldásokkal operál.

A Biodóm maga egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér több mint 17000 m2 alapterületen. “A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokszerkezetet hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd” – tette hozzá Dr. Paulinyi Gergely.

Cégcsoportunk ezzel összességében immár ötödik International Property Awards elismerését szerezte meg saját tervezésű projekttel. 2010-ben a Corvin Sétány a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztés lett, míg a Buddha-Bar Hotel 2014-ben a legjobb hotel belsőépítészet kategóriában világszinten lett első helyezett. Idén a Pannon Parkon kívül nemzeti szinten a Futureal által fejlesztett Budapest ONE-t és az Etele Plazát is díjazták, ezzel a Paulinyi-Reith & Partners 2018-ban háromszoros International Property Awards díjas.