A design és technológia kapcsolatáról osztotta meg gondolatait Vass Orsolya, belsőépítészeti projektigazgatónk az Elektro-Kamleithner Kft. és az EKINEX kerekasztal-beszélgetésén.

Az energiaválság hatására az egyik elsődleges szempont lett az energiahatékonyság az épületek kialakításakor, irodánknál azonban már évek óta hangsúlyos volt a fenntartható és a környezettudatos szemléletmódunk miatt. Szerencsére a rendelkezésünkre állnak olyan szimulációs modellek, melyekkel előre meghatározhatunk számos tényezőt az épület teljes életciklusára, így az energetikailag leghatékonyabb megoldásokat tudjuk alkalmazni, mégis emberközpontú marad a kialakítás.

A fejlesztések során egy koncepció mentén dolgozunk, amelyeknek fontos része az épített rész, a bútorok és a gépészet egyaránt. Az enteriőrre egy nagy egészként tekintünk, ezért mindig egységes dizájnszemlélettel alakítjuk ki a teljes belső teret. A feladatunk fontos része, hogy ne csak a nagy egész, hanem a részletek is igazodjanak a megrendelők, majd a használók igényeihez.