Hogyan fogunk tervezni 2050-ben? Ezt a kérdést járta körül előadásában Dr. Paulinyi Gergely, irodánk elnök-vezérigazgatója az ÉVOSZ által megrendezett Országos Építőipari Konferencián. Az elmúlt néhány évtizedben elképesztő sebességgel bővült az emberiség tudása és fejlődött a technológia, más iparágak mellett az építőipar jövőjét is az innováció határozhatja meg a következő időszakban.

Dr. Paulinyi Gergely szerint a jövő építészetét alapvetően 3 tényező fogja meghatározni. Az állami és piaci reguláció, a rendelkezésre álló anyagi, személyi és szellemi erőforrások, valamint az innováció egymáshoz viszonyított helyzete. A hosszú távú cél az egyensúlyi helyzet megtalálása, amely kizárólag az építőipari értéklánc szereplőinek együttműködésével érhető el.

Erre épül irodánk munkamódszere is, amelyet több éves fejlesztéssel alakítottunk ki, és amelynek segítségével ma már képesek vagyunk akár teljes városrész léptékű projekteket kezelni adat alapon, az információvesztés minimalizálása mellett. A valós időben adatkezelt projektek hálózata azonnali döntési pontokat szolgáltat és jövőállóvá teszi az építészetet. Dr. Paulinyi Gergely előadása végén kiemelte, hogy az iparág jövőjében az építészek felelőssége lehet az adatok integrációja, és az erre épülő innováció megvalósítása.