„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – szól a Föld Napjának mottója, melyet minden évben április 22-én ünneplünk világszerte.

Mi elsőként a saját iparágunkban szeretnénk változást elérni. Az EU CO2 kibocsátásának 36 százalékáért jelenleg a meglévő épületállomány felel, ugyanis az épületek 75 százaléka nem kellőképpen energiahatékony. Mi, építészek a korszerűtlen, nagy energiafogyasztású épületek modernizálásával sokat tehetünk a bolygónkért.

Az irodánk által kifejlesztett Energy Quick Scan (EQS) szolgáltatással könnyen elvégezhető egy meglévő ingatlanportfolió energetikai korszerűsítési gyorselemzése, és meghatározhatók azok a műszaki beavatkozások, melyekkel magasabb energiaosztályba léphet az adott épület. A gépi tanuláson és adatokon alapuló szolgáltatásunk képes az üzemeltetés közben és az életciklus végén gyorselemzést végezni és felvázolni különböző szcenáriókat. Mindez jelentősen meggyorsítja a felújítás megtervezését, amely rengeteg időt és költséget takarít meg a beruházóknak, végül pedig egy energiahatékony épületet eredményez, amely kisebb CO2 lábnyomával kevésbé terheli a Föld ökoszisztémáját.