Már az első alaprajzi vázlatok kidolgozása során is meghatározó szempont az épületek akadálymentes kialakítása, hiszen az Európai Unióban minden 4. ember a fogyatékosság valamilyen formájával él. De az akadálymentesség nem csak a fogyatékkal élők, hanem mindenki hétköznapjait jelentősen megkönnyítheti, gondoljunk csak a babakocsival közlekedőkre, idősekre, vagy nagy csomagot cipelőkre.

A Paulinyi & Partners-nél az akadálymentesség a tervezési folyamat szerves része, már a projektek elején, előre számolunk a mindenki számára hozzáférhető kialakítással. Erre szerencsére számos praktikus belsőépítészeti megoldás is létezik, melyeket belsőépítészeti projektigazgatónk, Vass Orsolya ismertetett: A legjobb megtalálásához nagy segítséget nyújtanak az általunk alkalmazott szimulációs eljárások, melyek képesek az épületben közlekedők mozgását is modellezni, valamint lehetővé teszik a különböző lehetőségek összehasonlítását az anyaghasználat és a várható költségek szerint is.”

Az akadálymentes megoldások belsőépítészeti alkalmazásáról szóló beszámolónkat többek között a realista.ingatlan.com is megosztotta: https://realista.ingatlan.com/kereskedelmi/innovativ-megoldasok-segitik-az-epuletek-akadalymentes-kialakitasat/