Olyan forradalmi változás előtt állnak a városok, mint amilyet 70-80 éve az autók elterjedése hozott – többek között ezt is megtudhattuk az idei Portfolio Smart City konferencián, amelyen a P-RP színeit Dr. Reith András alapító partner, kutatás-fejlesztési igazgató és Bősze Szilvia üzletfejlesztési igazgató képviselte.

„Fókuszban a magyar városok” mottóval rendezték meg az idei Portfolio Smart City konferenciát, amelynek során előadásokon és kerekasztal-beszélgetések formájában is körbejárták a témát a meghívott szakemberek. A rendezvényen Dr. Reith András SMART city – SMART design című előadásában kitért arra, hogy miért fontos az okos város fogalmát a fenntarthatósággal együtt értelmezni. A szakember arra is rámutatott, hogy miért fontos az önkormányzatok és beruházók motiválása a nem forintosítható szempontok figyelembevételére. A részvételével zajló, Fókuszban a városfejlesztés című kerekasztal-beszélgetés során pedig azt elemezték a résztvevők, hogy miként befolyásolja mindennapjainkat a technológiai fejlődés, a kommunikáció gyorsulása, a közlekedés átalakulása, a mesterséges intelligencia, az adatelemzés és a digitalizáció.

A délutáni program részeként került sor arra a körasztalos networkingre, amelyen Bősze Szilvia üzletfejlesztési igazgató moderátorként az Okosodás előtt stratégia – Várostervezés című beszélgetést vezette – ennek során a résztvevők a témavezetők segítségével kerestek és adtak választ az olyan kérdésekre, mint hogy milyen városban szeretnénk élni, milyen út vezet egy jól átgondolt és felépített okos város fejlesztési stratégiához, vagy éppen milyen az okos város fejlesztésének gyakorlata itthon és külföldön.

https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/konferencia-gazdasag/smart-city-2018/675/program