Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy irodánkat is felkérte a Magyar Építész Kamara, hogy áprilisi kiadványában bemutassa a Kanizsa Arénát.

Az 5000 fő befogadására alkalmas multifunkciós csarnokot munkatársaink úgy tervezték, hogy az épület a sportesemények mellett a kulturális és közösségi rendezvényeknek, vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak is helyet tudjon biztosítani. Emellett az épületet körbe ölelő 32 ezer négyzetméternyi zöldfelület több száz ember egyidejű befogadására alkalmas kültéri rendezvénytér és egy egyedi utcabútorokkal gazdagított, zöld pihenőpark is.

A létesítmény nem csak a versenysportolók, hanem a lakosság és a családok számára is nyitott, és az épület tervezése során kiemelt figyelem irányult az akadálymentesítésre is. A Kanizsa Aréna az országban egyedülálló módon biztosít a parasportolók, valamint a mozgásukban korlátozott látogatók számára akadálymentesített öltözőket, mosdókat, bútorokat és páholyhelyet a közösségi és a versenysportolói területeken egyaránt.

A fenntarthatósági szempontok szintén meghatározók voltak az épület tervezésekor. Az előregyártott szerkezeti elemek, a Magyarországon először alkalmazott rejtett acélgerendás síklemezfödém, valamint az alakoptimalizált X-rácsozású főtartó költséghatékony szerkezetépítést és térlefedést tettek lehetővé, melyeknek köszönhetően jóval alacsonyabb volt az építkezés ökológiai lábnyoma, mint más hasonló funkciójú épületeknél.

A teljes cikk az Építész Közlöny online felületén is elolvasható: https://www.epiteszkozlony.hu/epitesz-kozlony-293/kanizsa-arena-multifunkcios-sportcsarnok-es-kozossegi-ter-fenntarthato-epiteszeti-megoldassal/