Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az idei évben együttműködhetünk az Európai Űrügynökséggel (ESA) és műholdas adatok felhasználásával növelhetjük az ingatlanfejlesztések energiahatékonyságát. A műholdas földmegfigyelési felvételek felhasználásával célunk, hogy feltérképezzük a városi hőszigethatást és az adatokkal javítsuk a meglévő prediktív szimulációink hatékonyságát.

Többek között erről a projektünkről is beszélt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Űrmérnök mesterképzési szak hallgatóinak irodánk elnök-vezérigazgatója, Dr. Paulinyi Gergely DLA és Németh Roland, automatizációs fejlesztési vezető. Az előadásra a felkérés Dr. Bacsárdi Lászlótól, a Magyar Asztronautikai Társaság alelnökétől érkezett. Kollégáink bemutatták, hogyan segítheti az űrkutatás a földi építészetet és innovációt, a hallgatók pedig irodánk kutatás-fejlesztési tevékenységébe is bepillantást nyerhettek.

Az előadáson szó volt arról is, hogy a városi hőszigethatás minimalizálása a klímaváltozással egyre sürgetőbb kihívás, hiszen a nyári hűtési időszakban a hőmérséklet csökkentése, például a légkondicionálással, nagyban hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához, különösen a sűrűn lakott városi területeken. Bemutattuk az erre a problémára kifejlesztett, HeatScape Resolve szolgáltatásunkat.

Az első űrkutatással kapcsolatos projektünkről is beszéltek munkatársaink az előadáson, amely során olyan bázist terveztünk a Holdra, amely megépíthető az égitest felszínét alkotó kőzetből és ellenáll a szélsőséges körülményeknek, valamint véd az űrbéli sugárzástól. A bázis terveit 2022-ben a tudományos közönségnek is bemutathattuk a párizsi Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson, ahonnan több pozitív visszajelzést is kapott irodánk.