Két épület bemutatásával is részt vettük az Építőipari Nívódíjasok konferenciáján, melyet március 8-án tartott meg az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ). Az eseményen a tavalyi Évzáró Ünnepi Közgyűlésén Építőipari Nívódíjjal kitüntetett projekteket mutatták be a szakemberek, köztük irodánk képviseletében Vámossy István projektigazgató. Kollégánk a rangos elismerést elnyerő Budapest One irodaházról és az Etele Plaza bevásárlóközpontról is beszélt a konferencián.

Az Őrmező és Kelenföld találkozásánál, Budapest legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjában elhelyezkedő két épület mára már meghatározó eleme a környéknek, mindkét helyszín ideális találkozási pont a fejlődő városrész lakói és az agglomerációból ingázók számára.

A 65 ezer négyzetméteres Budapest One irodapark tervezésekor kiemelten kezeltük a fenntarthatóság és a jövőtudatos tervezés szempontjait. A szélhatás és a Nap járása egyaránt meghatározók voltak abban, hogy miként alakítottuk ki az épület formáját, de kiemelt szempont volt a forgalmas csomópontban a belső közösségi kert akusztikai védelme is. Kiemelt szerepet kaptak a nagyméretű zöldfelületek, a tetőkertek és zöld teraszok, melyek mindenki számára nyitott közösségi tereket alkotnak, nem véletlen nyerte el elsőként hazánkban a WELL Platina minősítést

Az Etele Plazaban is nagy zöldfelületek és természetes fény teszik kellemesebbé a látogatói élményt, célunk az volt, hogy az épület ne csak bevásárlóközpontként, hanem találkozási helyként, közösségi térként is funkcionáljon, ahol akár a környékbeli közlekedési eszközökön átszálló utasok is kulturált, fedett környezetben tölthetik el a várakozási időt. Az egész épület érintésmentesen használható, akadálymentes, hozzáférhető környezetet biztosít a speciális igényű látogatók, közöttük a fogyatékossággal élők számára is. A látássérült, vak és gyengénlátó látogatókat egy hazai tervezésű, világújdonságot jelentő rendszer segíti a tájékozódásban.